Monte Baldo

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Monte Baldo

De keten van het Monte Baldo gebergte is één van de belangrijkste van de Vooralpen. Zij wordt door de Bocca di Navene (1430 m) in twee delen verdeeld. In het noorden is de bij de provincie Trento behorende Altissimo di Nago het hoogste punt (2079 m). In het zuiden is de bij de provincie Verona behorende Valdritta het hoogste punt (2218 m). 

Beide hellingen van de Monte Baldo aan Veronese zijde zijn verschillend. Het westelijke deel is kaal, stijl, vol spleten en met weinig mooie bossen. Het oostelijke deel is minder stijl en heeft langgerekte dalen met groene weiden en bossen.

Vanuit Malcesine kan men per kabelbaan in korte tijd de Monte Baldo bereiken (1800-2218 m). Men heeft daarbij telkens een wisselend uitzicht, welke uitzonderlijke schoonheid biedt. Ook kan men te voet langs verschillende bergweggetjes de Monte Baldo op. De Monte Baldo geeft vanuit de kabelbaan mooie vergezichten, halverwege de berg tot op een hoogte van 600 m, of nog verder omhoog tot 1800 m op de top van Val Dritta, vanwaar men een grandioos uitzicht heeft over het Gardameer en over de bergen van Trento tot aan de Dolomieten.

Men kan hier ook wat leuke bergdorpjes bezoeken, zoals het dorpje Bocca Tratto-Spino.

S. Zeno di Montagna (583 m) dit is een plaatsje op de zuidwestelijke uitlopers van de Monte Baldo. Dit plaatsje is bijna overal langs het Gardameer te zien en ligt ook hoger dan de bergen, die aan de andere kant liggen tot aan de “Adamello-kette”.

Caprino Veronese (254 m) is een schilderachtig dorpje, wat aan de voet van de berg Creta in een kom ligt, waar volop olijven, wijndruiven en fruit groeien. In het plaatsje Costarmano ligt een Duits soldatenkerkhof, waar de stoffelijke overschotten van 23000 soldaten liggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *