Lago di Bolsena

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Lago di Bolsena

Midden in het noordelijk gedeelte van Lazio vindt u het meer van Bolsena (Lago di Bolsena). Met een oppervlakte van 114 vierkante kilometer en een omtrek van 43 km, is dit vulkanische meer het grootste van Lazio en het vijfde van Italie. Het meer van Bolsena is het grootste vulkanische meer van Europa.

Bij een tocht rondom het meer (Ong. 60 km) komt u langs pittoreske plaatsen als Montefiascone, Capodimonte, San Antonio, Marta en natuurlijk Bolsena, waar vis uiteraard een van de beproefde recepten in een van de vele visrestaurants langs de haven of in de oude binnenstad. Ook kunt u zelf proberen een vis te vangen vanaf de kant of vanaf een boot. Ook vaart er een aantal keren per dag een boot vanuit Bolsena naar het eiland Isola Bisentina. Dit eiland was in vroeger tijden het zomerverblijf van de paus. Het eiland is om meer dan een reden een bezoek waard. De ongerepte natuur, de fantastische oude overblijfselen uit vergane tijden en het mooie uitzicht over het meer. 

Op het meer van Bolsena zijn diverse mogelijkheden voor beoefening van watersport (zeilen, surfen, waterfietsen en vissen).

De reisafstand naar de kust vanaf Bolsena bedraagt ca. 45 minuten, waarbij een bezoek aan de historische stad Tarquinia een aanrader is. Ook het Toscaanse wijngebied rondom Montepulciano is binnen 45 minuten bereikbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *