Lasio

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Lazio

Vaak wordt er beweert dat Italie is opgebouwd uit twee landen, het Noorden en het Zuiden, waarbij Lazio, de streek ten zuiden van Toscane, de grens vormt tussen deze twee “landen”. Gelegen buiten alle grote toeristische en historische trekpleisters, heeft Lazio dezelfde uitstraling als Toscane en Umbrie. mooie vergezichten in een groen heuvelachtig landschap, oude ommuurde steden en dorpen en een aantal mooie meren voor de watersportliefhebber. Tevens beschikt Lazio over 10 schitterend gelegen golfbanen.

Bezienswaardigheden
Verreweg het meest interessante deel van Lazio is het Noordelijk gedeelte, ten noorden van Rome en ten zuiden van Toscane. Deze streek heeft veel te bieden aan cultuur en toerisme, waarbij de temperatuur er zeer aangenaam is.
Diverse vulkanische meren zorgen voor de benodigde afkoeling terwijl vertier en cultuur opgesnoven kunnen worden in grotere plaatsen als Orvieto, Civita Castellana en Viterbo en in diverse kleinere plaatsen, waar de Etruskische geschiedenis voelbaar is.

Een bezoek waard is het oude Cerveteri, waar nog veel Etruskische glorie is te zien en goed bewaard is gebleven. Diverse tombes zijn er het bezichtigen waard (Tomba Bella, Tomba dei Letti Funebri, Tomba dei Capitalli Maps).

Verder is nog veel van de Etruskische tijd terug te vinden in Tarquinia, Vulci en Veio.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *