Paddestoelensalade

Recepten > Paddenstoelensalade

Ingrediënten

  • 300 gr gemengde paddestoelen
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • tabasco
  • peper

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon en halveer eventueel de grote oesterzwammen.
  2. Breng water met zout aan de kook, blancheer de paddenstoelen 3 minuten en laat ze goed uitlekken.
  3. Pel en snipper de knoflook.
  4. Verhit de olie en fruit de knoflook op laag vuur.
    Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee.
  5. Neem de pan van het vuur en schep er de peterselie, een paar druppels tabasco en zout naar smaak door.
  6. Zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
    Garneer met een toefje peterselie en serveer met cocktailprikkers.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *