Recepten > Knoflookpasta
Ingrediënten
- 1 grote (witte) ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette (± 300 gr)
- 350 gr penne rigatte (Grand’Italia)
- zout
- 100 gr magere spekreepjes
- 1/2 dl olijfolie
- peper
- 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Was de courgette en snijd de steelaanzet en het kontje eraf.
- Halveer de courgette in de lengte en schraap er met een lepel de zaadlijsten uit.
- Rasp de courgette grof.
- Kook de penne in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan op halfhoog vuur en fruit de ui al omscheppend 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee.
- Schep de spekreepjes erdoor en bak alles 5 minuten op halfhoog vuur.
- Verdeel de courgette over de pasta en verdeel het spekmengsel erover.
- Voeg 50 gr van de Parmezaanse kaas toe en schep goed om.
- Doe de pasta over op een mooie schaal en serveer de rest van de Parmezaanse kaas erbij.
Wijntip: Rosso de Salento.