Fauna in Italie

Thema’s > Fauna in Italie

Bruine beer
De bruine beer leek in de bossen van Italië met uitsterven bedreigd, maar milieubeschermers kondigden begin 2009 verheugd aan dat de populatie de laatste tijd weer fel is aangegroeid. Jagers, stropers en boze boeren waren verantwoordelijk voor het verdwijnen van de bruine beer in Italië. Dankzij een conservatieprogramma lopen er nu weer tientallen jonge beren rond.
In 2007 kregen de beren de publieke opinie achter zich toen drie vergiftigde beren ontdekt werden. Eén van de beren was Bernardo, een 10-jarige beer die populair was geworden bij toeristen en bij de lokale bevolking. In 2006 waren de Italianen ook woedend toen Duitse jagers een beer met de naam Bruno doodschoten. De beer was over de bergen op Duits grondgebied terechtgekomen.
In 1997 werden tien beren uit Slovenië naar de Italiaanse Alpen overgebracht. Hun aantal was er gedaald tot slechts drie beren (tegenover 70 in de jaren 50). Hoewel verschillende beren stierven, telden milieubeschermers begin 2009 weer 24 beren in de regio. In principe zijn de bruine beren niet gevaarlijk voor de mens, maar het is uiteraard altijd opletten met deze kolossale dieren. Bruine beren kunnen 300 kilo wegen en tot 60 kilometer per uur lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *