Trevi

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Trevi

Trevi ligt halverwege Spoleto en Foligno op een hoogte van 412 m. De plaats is al van veraf te zien door haar fraaie ligging tegen zijn heuvel. De weg ernaartoe klimt omhoog tussen olijfgaarden en eindigt op de ruime Piazza Garibaldi. 

Vanaf hier loopt u het stadje in en komt u eerst op de Piazza Mazzini, waar het 13e-eeuwse Palazzo Comunale staat. Door een trapstraatje bereikt u de aan de heilige Emilianus gewijde Duomo. De kerk heeft door latere wijzigingen een typische vorm gekregen. Langs de rechterflank ziet u nog de drie apsissen van een oudere uitvoering. In het tegenover de kerk gelegen Palazzo Lucarini huist sinds kort het Trevi Flash Art Museum, waar werk wordt tentoongesteld van contemporaine Umbrische schilders (ma. gesl.).

Terug op de Piazza Mazzini loopt u nu links van het Palazzo Comunale de Via S. Francesco in. In de franciscaanse kerk (13e eeuw), die twee fraaie, gotische portalen bezit, zijn fragmenten te zien van 14e-/15e-eeuwse fresco’s, zoals een Madonna met kind en heiligen links achterin en in het koor erg verbleekte scènes uit het leven van Maria. De op hout geschilderde Kruisiging dateert van vóór 1300. Het fraaie orgel tegen de linkerwand is 16e-eeuws. 

Even buiten Trevi (vanaf Piazza Garibaldi links van het ziekenhuis de Viale Ciuffelli in) staat de 14e-eeuwse S. Martino. De wandeling er naartoe, die ongeveer een kwartier in beslag neemt, biedt u een zeer weids panorama over de vlakte rond Foligno. 

De S. Martino is een eenbeukige kerk met rechts twee diepe zijkapellen. Opvallend zijn de fresco’s aan de linker- en rechterzijde van het koor, werken van Tiberio d’Assisi en Pier Antonio Mezzastris. Vanaf het plein vóór de kerk heeft u een fraai zicht op Trevi. De Madonna deïle Lacrime is een ISe-eeuwse renaissance-kerk, die zo’n 2 km buiten Trevi staat in de richting van de S.S. 3. Het interieur bevat bij het tweede altaar rechts een fresco van de Aanbidding der Koningen van Perugino (1521).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *