Piticchio

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Piticchio 

Piticchio ligt in de regio Marche in de gemeente Arcevia. Piticchio is een vestingdorpje gebouwd op een bijna cirkelvormige heuvel, met een ommuurde kern. In Piticchio wonen 53 inwoners op ca 400 meter hoogte op de heuvels die grenzen aan de Apennijnen.

Piticchio is een van de best behouden dorpen in de regio. Piticchio  heeft een kerk, een hoge toren en een klein theater. De inwoners van Piticchio claimen dat hun theater het kleinste van Italië is. Bij goed weer kun je vanuit Piticchio de Apennijnen en de Adriatische zee zien liggen.

Piticchio is ontstaan rond 1200 op de ruines van het Romeinse dorp “Pitilum”. In 1223 wordt het dorp erkend door Onorio III, het wordt dan Castrum Peticli genoemd en behoord aan de bisschop van Senigallia. In die tijd bevonden de woningen zich allemaal op eerste verdieping. Op de begane grond lagen winkeltjes, werkplaatsen en stallen. In de 17e en 18e eeuw zijn veel huizen samengevoegd met de eronder liggende winkeltjes.

Elk jaar in het tweede weekend van november wordt en in Piticchio een groot middeleeuws feest georganiseerd.

Piticchio is in 2008 onder het grote Nederlandse publiek bekend geworden door de uitzendingen van de KRO “De Italiaanse Droom”.  In dit programma streden vier koppels om een Bed&Breakfast in dit leuke plaatsje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *