Molveno

Plaatsen > Molveno

Molveno, midden in de Italiaanse Dolomieten, ligt op 864 meter hoogte en staat bekend als de parel van de Dolomieten. Het dorpje is tegen de berg aangebouwd en ligt aan een prachtig recreatiemeer. Het meer van Molveno ligt op een hoogte van 800 meter. Het meer is 4,4 km lang en 1,5 km breed en omringd door bergen: in het westen de Brentagroep en in het zuid-oosten het Paganella-Gazza massief. Opvallend is de rose kleur van de berg. 

Het nationale park Adamello di Brenta dat bij Molveno ligt is een waar paradijs voor de avonturiers. Een zeer groot aantal mooie, veelal grillig gevormde steile rotsen, rotswanden en rotstorens, vaak van diverse kleuren, staat in dit centrale deel samengedrongen op een klein oppervlak.

Smalle steegjes en steile straatjes kenmerken dit typisch Italiaanse dorpje. Molveno is een klein en gezellig dorp. In Molveno zelf kun je met de kabelbaan  naar het kleine skigebied op de Pradel/Montanara op 1800 meter hoogte. 

In Molveno zijn meerdere gezellige cafeetjes waar het ’s avonds na het skiën goed toeven is, zoals de disco pubs La Selva Oscura en Voglia. 

Daarnaast beschikt Molveno onder meer over een olympisch zwembad, tennisbanen, winkels en restaurants, waaronder restaurant El Filò en pizzeria Ciao. Voor andere faciliteiten kunt u gebruikmaken van de skibus die tussen de drie dorpen, Andalo, Molveno en Fai della Paganella, rijdt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *