Meer van Lugano

Plaatsen > meer van Lugano

Meer van LuganoHet meer van Lugano, met haar onregelmatige vorm, bereikt een diepte van maximaal 288m. Het meer ligt voor de helft in Italie en voor de helft in Zwitserland. Het meer watert via de Tresa af op het Lago Maggiore.

De omgeving is een schitterende bergwereld en rijk aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden. Langs haar oevers liggen betoverende dorpjes. Aan het Meer van Lugano kunt u het leven van alledag ontvluchten, zonnebaden onder palmen, boottochten op het meer maken of wandelingen maken door het mooie landschap. Cultuur, natuur of actief nachtleven, dit meer heeft van alles iets te bieden. Ontdek het mooie panorama, romantische plekjes, bergen, parken en musea.

De belangrijkste stad is Lugano, in Zwitserland, wat zeker een modernere omgeving is ten opzichte van het italiaanse Ceresio. Boten vanuit Lugano bieden de mogelijkheid om tochtjes over het meer te maken. Zo kunt u onder andere de schoonheid van “Villa Fogazzaro” vanaf het meer bewonderen (niet open voor publiek) met haar terrastuinen vol citroenen en mooie begroeiing.

Tot het Italiaanse grondgebied behoren de oevers van Campione d’Italia, een stadje dat bekend staat om het internationale casino, en iets verder, van Porlezza, waar de door de dichter Fogazzaro bezongen oevers van de Val Solda recht tegenover het woeste voorgebergte van Santa Margherita liggen. In dit door de natuur overwoekerde gebied liep in de Middeleeuwen ooit een toegangsweg.

Zowel het plaatsje Valsolda, met de nabijgelegen, tegen de bergwand gelegen gehuchten Castello en Dasio en met haar promenade langs het meer, als Porlezza, met haar oude centrum, zijn pas in de helft van de vorige eeuw met de auto bereikbaar geworden en hebben dus nog hun authentieke karakter bewaard. Niet ver hiervandaan, aan de voet van de Monte Galbiga, staat het Romaanse kerkje van San Maurizio. Het kerkje was lange tijd onder het puin van een lawine bedolven, maar kan sinds kort bezichtigd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *