Cervia

Plaatsen > Cervia

Cervia is een gemeente in de provincie Ravenna in de regio Emilia-Romagna. De gemeente Cervia heeft ca. 27.000 inwoners. De gemeente omvat de woonkernen Cervia, Milano Marittima, Pinarella en Tagliata.

Cervia is een klein badplaatje ongeveer 300 km onder Milaan. Het oude centrum van Cervia ligt rond het vierkante Piazza Garibaldi. Aan dit plein liggen ook het gemeentehuis en de kathedraal.

In 1697 gaf Paus Innocentius XII opdracht om heel Cervia af te breken en op een heilzamer plek opnieuw op te bouwen. Naar zijn mening lagen de zoutvelden te dicht bij het dorp en dat zou een negatieve invloed hebben op het leefklimaat in het dorp.

In 1959 maakte een nieuwe uitvinding een einde aan het handmatig zou winnen. Alleen in de zoutmijn Camillione wordt nog op de traditionele manier zout gewonnen.

In maart vindt er in Cervia de jaarmarkt van “San Giuseppe en de inktvis” plaats. U vindt er muziek, braderieën, bloemenfestival, gastronomische stands met vismenu’s.

In het laatste weekend van April en het eerste weekend van Mei wordt er in Cervia een Vliegerfestival gehouden.

De Golfclub van Cervia is met zijn 6.246 m2 een van de beste golfclubs van Italië. Dat wordt onderstreept door de talrijke Italiaanse kampioenschappen en de vele amateur-wedstrijden die er ieder jaar worden georganiseerd. De “Adriatic Golf Club di Cervia” heeft 18 banen die verspreid liggen in het fascinerende eeuwenoude naaldbos van Cervia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *