Vleeswaren, Italiaanse

Recepten > Italiaanse Vleeswaren

Italiaanse vleeswaren zijn op allerlei manieren en in veel gerechten te gebruiken.

Pastrami
Zo heet deze superdun gesneden vleeswaar. Pastrami smaakt heerlijk op een (tomaten)pizza.

Salami Ventricina
Salami Ventricina is een originele Italiaanse gedroogde worstsoort met veel paprika. Lekker bij een mooie droge witte wijn, maar ook als onderdeel van een antipasti een smakelijke worst.

Cacciatori
Een echte ‘borrelworst’ is de Italiaanse Cacciatori. Voorzien van pittige kruiden, met een lekker smeuïge smaak.

Salami Milano
Voor wie van knoflook houdt, is de Salami Milano een perfecte vleeswaar. Het is een fijne, op natuurlijke wijze gedroogde Italiaanse worstsoort met pittige kruiden. Een prima onderdeel van een uitgebreide antipasti.

Mortadella
Eén van de bekendere Italiaanse vleeswarensoorten is Mortadella, een originele Italiaanse boterhamworst met specifieke kruiden en knoflook. Lekker als voorgerecht met kleine augurkjes en een stuk knapperige ciabatta, maar ook een prima beleg voor de pizza.

Prosciutto crudo
Een klassieker onder de Italiaanse vleeswarensoorten: Parmaham.
Deze ham wordt gedurende acht maanden gerijpt en gedroogd in de streek Parma.
Mede door het gebruik van zeezout en Italiaanse kruiden een ware delicatesse.

Spianata Romana
Spianata Romana is een in de Toscaanse lucht gerijpte salami van mager varkensvlees. Lekker op bijvoorbeeld pizza.

Prosciutto Rustichello
Deze verfijnde ham wordt eerst behandeld met een milde kruidenpekel en daarna, omhuld en gevuld met kruiden, in de oven gegaard. Resultaat: een zeer aromatische smaak. Heerlijk als antipasti, of om zo uit het vuistje te eten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.