Recepten > Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade
Ingrediënten
- 2 kropjes sla
- 1 rode peper
- 4 takjes peterselie
- 2 grote sappige sinaasappels
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
- 1 bakje rivierkreeftjes (100 g)
- zout
- versgemalen peper
- 1 1/2 eetlepel witte-wijnazijn
Bereidingswijze
- Slakropjes halveren, wassen en stronkjes eraf snijden.
- Slakropjes goed laten uitlekken op dubbelgevouwen theedoek.
- Peper wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
- Peterselie fijn knippen.
- Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
- Boven kom met scherp mesje sinaasappelpartjes tussen vliezen uitsnijden, hierbij sap opvangen.
2 Eetlepels olie en peperreepjes door opgevangen sap roeren. - Cocktailgarnalen en rivierkreeftjes erdoor mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Rest van olie en azijn tot dressing roeren. - Op smaak brengen met zout en peper.
Halve slakropjes over vier borden verdelen. - Blaadjes iets uit elkaar trekken. Parten sinaasappel erop leggen en besprenkelen met dressing.
- Garnalensalade met sausje erover verdelen. Peterselie erover strooien.