Primi piatti

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Recepten > Primi piatti

Zijn er verse garnalen, tapijtschelpjes of (bos)paddestoelen, dan gaan die door de pasta of de risotto. En ziet de spinazie of de broccoli er mooi uit, dan wordt die in een primo piatto (‘eerste gang’) verwerkt. Italianen houden van verse ingrediënten en willen de smaak daarvan zo puur mogelijk proeven.
‘s Avonds beginnen Italianen de maaltijd vaak met een bordje bouillon met (gevulde) deegwaren of met een puntje warme pizza of groentetaart. Dikke soepen met brood, bonen en/of allerlei groenten zijn vooral ‘s winters gewild.
En dan hebben we het nog niet gehad over die heerlijke knoedels van aardappels, maïsmeel of tarwemeel die worden gegeten met gesmolten boter en salie, of met een kaas- of tomatensaus.

‘s Middags is de eerste gang van de maaltijd (na de antipasti) meestal pasta of risotto. Welke saus met de pasta wordt gegeten of met welke neveningrediënten de risotto wordt opgeluisterd, wordt vooral ingegeven door het seizoen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *