Penne con broccoli

Recepten > Penne con broccoli

Ingrediënten

  • 30 gr. rozijnen
  • 8 eetl. olijfolie, extra vierge
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 500 gr. gepelde tomaten uit blik, door een zeef gedraaid met zout en versgemalen peper
  • broccoli
  • penne
  • 6 ansjovisfilets in olie, fijngemaakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 45 gr. pijnboompitten
  • 6 eetl. geraspte pecorino

Bereidingswijze

  1. Week de rozijnen in zoveel lauw water dat ze onderstaan.
  2. Verhit op matig vuur de helft van de olie in een koekenpan.
  3. Voeg de ui toe en bak hem glazig. Voeg de gezeefde tomaten met zout en peper toe, doe het deksel op de pan en laat circa 1 uur sudderen, zodat de saus indikt.
  4. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en stelen. Schil de stelen, snijd ze in plakjes en doe ze met penne in een pan kokend water en kook al dente. Bak de fijngemaakte anjovis met de knoflook tot die gaar is.
  5. Voeg de tomatensaus door de broccoliroosje en laat de saus op laag vuur, regelmatig roerend, nog 5 minuten doorkoken.
  6. Voeg de pijnboompitten met de gewelde rozijnen toe aan de saus.
  7. Giet de saus over de gare pasta en schep goed om. Strooi er de geraspte kaas over. Dien onmiddellijk op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.