Minestrone alla Milanese

Recepten > Minestrone alla Milanese

Dit is een recept voor 10 personen.

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde witte bonen
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gr bacon in stukjes
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • ± 30 gr fijngeknipte peterselie
  • 800 gr winterwortel in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij in stukjes
  • 4 aardappelen in stukjes
  • 500 gr ontvelde tomaten in stukjes
  • zout
  • 200 gr gesneden witte kool
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 1 courgette in stukjes
  • 250 gr tortellini tricolore
  • ± 20 gr fijngehakte basilicum
  • 100 gr (versgeraspte) Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Week de bonen ± 8 uur in ruim koud water.
  2. Verhit de boter in een grote pan en bak de bacon en de ui ± 7 minuten zachtjes.
  3. Pers de knoflook erboven uit.
  4. Voeg de bonen met het weekwater, de peterselie, wortel, bleekselderij, aardappel en tomaat toe en doe er zoveel water bij dat de ingrediënten onder staan.
  5. Breng de soep aan de kook en laat haar met het deksel op de pan ± 2 1/2 uur zachtjes koken.
  6. Voeg dan de witte kool, doperwten, courgette, tortellini, basilicum en zout toe en verdun de soep zonodig met water.
  7. Kook de tortellini in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Geef de Parmezaanse kaas er apart bij en serveer met bruschetta con pomodoro.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *