Recepten > Koude komkommersoep met garnalen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eidooier
- 1 eetlepel melk
- 2 eetlepels crème fraîche
- versgemalen zwarte peper
- 1 komkommer
- paar takjes munt
- 175 gr gepelde garnalen
Bereiding
- Snipper de ui heel fijn en fruit hem in de verhitte boter goudgeel.
- Roer de bloem erdoor, laat 1 minuut garen en roer de warme bouillon er in gedeelten bij, zodat een gladde massa ontstaat.
- Roer de eidooier met de melk en de crème fraîche los, klop er een paar lepels hete soep door en roer het mengseltje straalsgewijs door de soep.
- Rasp de geschilde komkommer en voeg die aan de soep toe.
- Laat nog even goed doorwarmen, zonder te laten koken.
- Laat de soep dan afkoelen door de pan in een bak koud water met ijsklontjes te zetten en regelmatig in de soep te roeren.
- Verdeel de garnalen over borden of kommen, schep de soep erop en bestrooi met geknipte muntblaadjes bestrooien.
- Lekker met notenbrood.