Kaassoep uit Italië

Recepten > Stevige kaassoep uit Italië

Ingrediënten

  •  2 groenten bouillonblokjes
  •  1,5 liter water
  •  300 gram geraspte kaas (Pardano of Parmezaanse kaas)
  •  1 flesje kookroom (room culinair)
  •  2 eetlepels pesto
  •  Verse basilicum, fijngehakt
  •  Zout
  •  Peper

Bereidingswijze

  1.  Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2.  Voeg de room culinair toe en laat dit 5 minuten zachtjes meekoken.
  3.  Voeg de geraspte kaas geleidelijk toe en laat de kaas al roerend smelten.
  4.  Roer er de pesto door.
  5.  Pureer de soep met een staafmixer.
  6.  Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7.  Verdeel de soep over de borden en bestrooi met verse basilicum.

Lekker met ciabatta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.