Aubergine uit de oven

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Recepten > Aubergine uit de oven

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 150 gr kalfsgehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eidooier
  • peper, zout
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voorop 200°C.
  2. Maak het bosuitje schoon en hak het fijn.
  3. Meng het gehakt met de bosui en de Parmezaanse kaas, de rozijnen, de dooier en peper en zout naar smaak.
  4. Was de aubergine, snijd de steelaanzet eraf en snijd het vruchtvlees in plakken van ± 1 cm dik.
  5. Leg de plakken aubergine op een ingevet bakblik en verdeel het gehaktmengsel over de aubergines.
  6. Verdeel de pijnboompitten erover.
  7. Bak de auberginehapjes in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
    Serveer ze warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *