Telefonie, Bellen en gebeld worden in, naar en vanuit Italie

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Telefonie

Op deze pagina vindt u alle informatie over bellen in, vanuit en naar Italie met GSM, vaste telefoon of vanuit de telefooncel.

Landnummer
De code, waaronder Nederland vanuit Italie bereikbaar is, is 00 31. Als dit gekozen is vervolgt u met het kengetal (zonder nul) en vervolgens het abonneenummer. Het landnummer vanuit Italie van België is 00 32.

Telefooncellen
Telefoneren vanuit telefooncellen is het voordeligst. De meeste telefooncellen moet u bedienen met telefoonkaarten, verkrijgbaar bij de postkantoren, kiosken en de meeste souvenirwinkels. 

Tevens is het mogelijk om een z.g. Collect Call te maken. Vanuit Italie dient u het volgende nummer te draaien: 00 800311177.
Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website van de KPN, www.collect.kpn-telecom.nl.

Mobiel telefoneren met abonnement of Nederlandse pre-pay kaarten (GSM)
Indien U een prepay telefoon meeneemt, zorg er dan voor, dat u er voldoende beltegoed op heeft staan. In het buitenland is deze vrijwel niet bij te vullen. Ongeacht of u zelf belt of gebeld wordt, de gesprekskosten vanaf de Nederlandse grens tot uw telefoon zijn altijd voor uw rekening.

Automatische of manuele Roaming
U hoeft niets te doen om te genieten van de internationale dekking van uw Nederlandse of Belgische provider. Als uw toestel het toelaat, selecteert het zelf het netwerk waarop het moet aansluiten (automatische roaming). Uw toestel kiest dan automatisch het netwerk dat het sterkste signaal uitzendt, daar waar u zich bevindt. Zodra de naam van een aanbieder in uw display verschijnt, kunt u bellen en gebeld worden.
Een andere mogelijkheid is manuele roaming. U selecteert zelf het netwerk. U sluit erop aan door op uw GSM-scherm de lijst van alle operators of codes van deze operators te doorlopen en er één te selecteren. De providers in Italie zijn Telsim en Turkcell. 

Als u op de prijs let adviseren wij u manuele roaming te gebruiken in Italie. Voor gebruikersgemak kiest u voor automatische roaming. Er bestaan namelijk grote prijsverschillen bij mobiel bellen in of vanuit Italie op basis van een Nederlands abonnement. De Nederlandse telecomaanbieders hanteren voor bellen vanuit Italie naar Nederland prijzen die variëren sterk variëren. De prijzen zijn ook sterk aan verandering onderhevig. Voor de laatste tarieven verwijzen we u naar de internetsite van uw provider. 

Ook op uw mobiele nummer gebeld worden in Italie kent variërende prijzen. Afhankelijk van je provider en abonnement kun je veelal zelf kiezen uit een (soms beperkt) aantal roamingpartners. Kortom zoek van te voren even uit wie het voordeligste is! Uiteraard geldt naast de prijs en het gemak de dekking van een provider als selectiecriterium. Hoewel Italie goed gedekt is hebben de providers nog enkele witte vlekken, vooral buiten de toruistische plaatsen. Voor de huidige dekking verwijzen we u naar de sites van de Turkse providers 

Voor een uitgebreid en actueel overzicht van tarieven kunt u terecht op de internetsite bellen.com. En op de site van uw mobiele provider staat onder roamingpartners of ‘bellen in het buitenland’ vaak ook een handig overzicht!

Italiaanse pre-pay sim-kaarten
U kunt zonder problemen met uw mobiel in Italie bellen. Echter het is veel goedkoper om met een Italiaanse prepaid telefoonkaart te bellen. Als uw mobiel geen simlock heeft, kunt u deze in uw mobiel gebruiken.

Door in Italie een pre-pay simkaart te kopen krijgt u de beschikking  over een Italiaans telefoonnummer. U kunt dan bellen en gebeld worden binnen Italie tegen nationale tarieven. 
De kaarten om je Italiaanse pre-paid op te waarderen kun je bij bijna elk tankstation krijgen, en verder bij elke GSM winkel. 

separatab separatab   Zoek in de Italiaanse gouden gids:  what Zoek naar een Italiaans bedrijf door een product, service of naam in te typen.   where Geef de regio, of de provinice afkorting, de plaatsnaam, het distrikt of de postcode. Wat Waar Near To   spazio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *