Mensen met een handicap

Mensen met een handicap hebben in Italië recht op toegang tot toeristische diensten met inachtneming van de beginselen van non-discriminatie, gelijke kansen en deelname aan het openbare leven.

Het is echter het beste om vooraf informatie te verzamelen over het bestaan ​​van mogelijke structurele en architecturale barrières in de te bezoeken voorzieningen, zodat u zeker weet dat u ongehinderd naar binnen kunt.

Mensen met een permanente of tijdelijke handicap die van plan zijn om de historische centra van gemeenten of steden te bezoeken, kunnen zich aanmelden voor een tijdelijke doorvoer- en parkeervergunning bij de lokale gemeentelijke politiebureaus.

Gehandicapte EU-burgers met een familielid of een andere partner (Mits deze laatste werkt voor een welzijns- of gezondheidsdienst (zie ministerieel decreet nr. 239, 20 april 2006)) hebben het recht om staatsinstellingen en culturele plaatsen (bijv. musea, bibliotheken, archieven, archeologische gebieden en parken en monumentale complexen) gratis te betreden.

Passagiers met beperkte mobiliteit moeten hun situatie tijdens de reservering van een vliegtuigticket vermelden en informatie vragen over de manier waarop de vliegtuigmaatschappij hulpdiensten verleent.

Als u met de trein wilt reizen met een handicap adviseren we u de pagina voor  personen met beperkte mobiliteit te bezoeken op Trenitalia.com.