Godsdienst

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Godsdienst De meeste mensen in Italië zijn katholiek, Ruim driekwart (78 procent) van de mannen en 86 procent van de vrouwen noemt zich rooms-katholiek. Dit zijn cijfers uit het jaar 1995. De katholieke kerk is daarom zeer belangrijk. 

Het hoofd van de katholieke kerk is de paus, zoals de meeste mensen wel weten, woont de paus in Rome. Maar dit is niet helemaal juist, want de paus woont in Vaticaanstad, dit is eigenlijk een klein landje dat midden in de stad Rome ligt. De katholieke kerk is daardoor de enige godsdienst die als staat vertegenwoordigd is in de wereldpolitiek. Via haar wereldwijde netwerk van ambassadeurs en haar vertegenwoordiging in organisaties als de VN, OVSE en WTO zit zij als enige levensbeschouwing aan de tafel waar regeringen beleid maken.

Voor de kinderen is de eerste communie het hoogtepunt in hun leven, want bij deze gebeurtenis worden ze opgenomen in de Katholieke gemeenschap.

Er wonen ook ongeveer 50.000 joden en enkele protestanten in Italië.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *