Auto verhuur

Ben jij een echte Italiëliefhebber? Dan weet je vast al lang dat een auto huren in het land van de pizza en de pasta zeer de moeite waard is. Want met een huurauto zie je meer! Maar wist je ook dat het in het Italiaanse verkeer net even anders werkt dan in Nederland? Als je je daar niet bewust van bent, kán dat heel vervelende gevolgen hebben..

Boetes, boetes, boetes
De Italianen delen ze graag uit, en ze kunnen flink oplopen. Door rood rijden, kost je tot € 646,-. Parkeer je ergens waar dat niet mag? Dan ben je tussen € 41,- en € 169,- kwijt. Ook je rechtervoet kun je maar beter even duidelijk vertellen dat verkeersovertredingen nogal kostbaar zijn. Want als je 10 kilometer te hard rijdt, kan dat je al € 224,- kosten. Mamma mia!

Zona traffico limitato
Zie je dit op een bord langs de weg staan? Let dan goed op, want hier is het verkeer beperkt. Als je hier rijdt op een tijdstip waarop dat niet mag, dan loop je kans op een boete. En bega niet de vergissing om dezelfde weg terug te rijden, want dan krijg je gewoon nóg een bekeuring.

Tol betalen
In Italië moet je tol betalen op de snelwegen. Zodra je de tolzone binnenrijdt, trek je een kaartje. Zodra je de zone uitrijdt, betaal je. Als het tolhokje bemand is, kun je zowel contant als met creditcard betalen. Je kunt ook een betaalkaart kopen bij diverse servicestations lands de autostrada. Op www.autostrada.it vind je informatie over toltarieven, benzinestations, restaurants en rustplaatsen.

Veiligheidsvest
Als je pech of een ongeluk hebt, ben je buiten de bebouwde kom verplicht een veiligheidsvest met reflecterende banden te dragen. Als je je huurauto ophaalt, is het verstandig om even te controleren of er zo’n vest in de auto ligt. Is dat niet het geval? Meld het dan gelijk even bij de verhuurder, zodat hij je er alsnog een kan meegeven.

Onbezorgd op pad
Bang geworden? Dat is helemaal nergens voor nodig. Want als je je goed voorbereidt, is de vrijheid van een huurauto op vakantie heerlijk! En met de all-in formule van Sunny Cars ben je er zeker van dat je optimaal verzekerd en zonder eigen risico de weg opgaat.

Om een auto te kunnen huren moet u, als u met creditcard betaalt, minstens 21 jaar oud zijn. De minimumleeftijd is 23 jaar als u contant betaalt. In het laatste geval kan men u om een extra borgsom vragen. Ook al moet u officieel in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs of een recent Europees rijbewijs met vertalingen, toch worden in de praktijk rijbewijzen uit alle bekende landen gewoon geaccepteerd.


Italie Vakantieland biedt u in samenwerking met Sunny Cars, een gerenommeerd autoverhuurbedrijf, wereldwijd huurauto’s aan in alle categorieën.

Behalve lokale belastingen en verzekeringen zijn diverse extra’s in de huursom bij SUNNYCARS opgenomen. Op deze wijze voorkomt u onduidelijkheid ter plaatse en het betalen van extra kosten. Via de website van Sunny Cars kunt u vrijblijvend prijzen en beschikbaarheid van huurauto’s opvragen. Als u een auto wilt huren, worden de boeking en betaling in zijn geheel door Sunny Cars afgehandeld. De factuur en het voucher om uw huurauto af te halen worden u door Sunny Cars toegestuurd.

Indien u uw vlucht(en) wijzigt of annuleert of uw vluchten worden gewijzigd, is het uw eigen verantwoordelijkheid dat u de reservering bij Sunny Cars aanpast of annuleert. U kunt dit doen door contact op te nemen met het call-centre van Sunny Cars, (+31/0)252-623030 of via e-mail info@sunnycars.nl.

Klik op de button “Sunny Cars” en u gaat naar de website van Sunny Cars.

Klik hier en ontdek aantrekkelijke prijzen en zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *