Venetie

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Autotoertocht > Venetie

Land : Italië Streek : Venetië en omgeving Soort trip : Korte stadsvakantie Startpunt : Luchthaven Bologna Eindpunt : Luchthaven Bologna Door : Marie-Anne Routekaart : Lokale kaart Huurauto : Daewoo Matiz    VENETIË

Met een auto win je tijd

Op een donderdag weg en maandagavond weer terug: een herkenbare periode voor een stadsvakantie. Per KLM van Amsterdam naar Bologna v.v. omdat in die periode de tickets naar Bologna goedkoop waren en omdat de stad dicht bij Venetië ligt. Een auto gehuurd om tijd te winnen en om behalve Venetië ook wat van de omgeving te kunnen zien.

Bologna-Padova
De Cityhopper landde in een wit Bologna. We hadden jassen bij ons, want de vroege sneeuwstorm was voorspeld. Sneller dan we ooit meemaakten kregen we de huurauto en zodoende vertoefden we voor in de middag al in hartje Bologna. Verkeerd moment! Bologna was in 2000 een van de Europese Cultuursteden en ‘dus’ stond de stad eind 1999 van stoep tot nok in de steigers. Maar je kon nog zien hoe ruim de stad is, hoe enorm groot de Basiliek en vooral ook hoeveel mooie (mode)winkels er zijn. Eerder dan gedacht reden we er weg, richting Venetië met een overnachting in Padova. Honderd km over de A13 naar het noorden(tol ca. € 5,- ). Hotel Majestic Toscanelli vonden we na een spannende zoektocht. Het ligt midden in de stad en voor ca. € 13,- wordt je auto veilig geparkeerd.

Goede keus. Stijlvol hotel in een heel mooie stad met een praktisch autovrij centrum, schitterende verlichting ‘s avonds van de prachtigste gebouwen en mooie winkels. Op zaterdagmorgen lekker gewinkeld en zaterdagmarkten bekeken.

Padova-Venetië

In de middag met tegenzin afscheid genomen van Padova. Naar Venetië over de zogenaamde “Blauwe Route” inplaats van over de snelweg. Die staat op de kaart als SS 11, maar in de praktijk werden we nogal omgeleid, maar de 40 km. lange tocht liet ons wel genieten van mooie landhuizen, villa’s en paleizen. We maakten een stop bij Villa Pisani waar Napoleon heeft gewoond. Het weer was weer prachtig, dus we gaven € 5,-(p.p.) uit om in de tuinen te wandelen.

Venetië rijd je binnen over een lange brug. Aan het einde links liggen de parkeergarages voor wie zijn auto wil achterlaten om met de ‘Waterbus’ naar het centrum te varen. Meteen naar links ook voor de ferry die auto’s en mensen in 50 minuten naar het Lido vaart. Dat deden wij, want ons hotel ( Villa Mapaba, leuk!) lag op het Lido met uitzicht op Venetië. Veel mensen logeren liever op het Lido dan in de wat krappe (en dure) stad. De overtocht kost ca. € 12,- voor auto met twee inzittenden.

Ons hotel lag 100 meter van de afmeerplaats van de vaporette die elke 10 minuten naar de stad vertrekt. De vaporette is in Venetië een soort watertram die vele haltes telt. Een dagkaart kost ca. € 9,50. Als je moe bent van het lopen door de stad, pak je de vaporette naar een volgende bezienswaardigheid.

Venetië-Bologna

Maandag hoefden we dankzij de huurauto pas laat uit Venetië te vertrekken. Een rit van goed 120 km over de tolweg naar Bologna. Aftanken bij een benzinestation, 500 meter na de afslag richting Bologna centrum vanaf de grote weg. Daarna terug rijden naar de grote weg en de richting luchthaven volgen. De auto neergezet waar we hem ophaalden en de sleutels afgegeven op het kantoor, dat is snel. ‘s Avonds weer thuis.

Tips van Marie-Anne

  • In de steden betekent een bordje dat er uit ziet als een schijf waar je pijltjes op gooit “centrum”. De bordjes staan zelden op logische plaatsen.
  • Je kunt aan de parkeermeters met creditcards betalen, maar dat zijn Italiaanse bankkaarten. Parkeerkaarten kun je kopen bij kiosken, als ze niet uitverkocht zijn.
  • De ‘Geheime Tour’ in het Dogenpaleis was onze topper in Venetië.
  • Heerlijk en zeer Italiaans gegeten in La Cova Ristorante – Via Calvi/Piazza Carvoer in Padova.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *