Sardinië

Thema’s > Autotochten > Sardinië

Land : Italië Streek : Eiland Sardinië Soort trip : Dagtocht Startpunt : Alghero Eindpunt : Alghero Door : Marie-Anne Breuer- van der Woning Routekaart : VVV kaart Sardinië schaal 1:300.000 Huurauto : Daewoo Lanos, via Sunny Cars    SARDINIË

Een puntje van Sardinië

Sardinië is een heel groot eiland en je kunt er per dag maar een klein deel van zien, vooral ook vanwege de smalle en bochtige wegen. Deze dagtocht speelt zich af op de noordwestelijke punt vanuit de mooie oude stad, tevens badplaats Alghero.

  • Vanuit Alghero over de SS127bis richting Fertilia en verder tot de kruising bij de baai van Porto Conte. Hier gaan we rechtsaf richting Capo Caccia.

Deze route gaat eerst door een duinachtig gebied met mooie aanplant van palmen en oleanders. Na tien km rechts van de weg de Nuraghe Palmavera. Het is een nederzetting met hutten gebouwd van grote keien die dateert van 1100 vChr. Wat hier gevonden is ligt in het museum van Sassari. Het entreekaartje voor de nuraghe geldt ook voor het later te bezoeken archeologisch complex van Sassari.

De weg naar Cappo Caccia gaat met een bocht om de mooie baai, alom mooie uitzichten zoals die op de Torre della Pegua. Deze grote natuurlijke haven werd al door de Romeinen gebruikt. Je kunt hier zwemmen met dolfijnen. Cappo Caccia ligt hoog tegen de rotsen. Hier dalen 652 trappen af naar de beroemde grotten di Nettuno, een schitterend complex. Zeer de moeite van het afdalen waard, maar je moet die trappen ook weer op. Je kunt er ook per boot heen vanuit de haven even buiten de muren van Alghero. Bij ruw weer zijn de grotten gesloten.

  • Terug rijden naar de kruising en de weg vervolgen richting Sassari. Na 6 km rechts van de weg de archeologische opgraving Necropoli di Anghelu Rúiu. Het is een begraafplaats die dateert uit 3000 v Chr.
  • Vanaf de uitgang van de opgraving naar links, terug rijden naar de laatstgenoemde kruising.

Na een kilometer ligt rechts van de weg het wijnhuis Sella & Mosca op een prachtig en groot landgoed dat men kan bezichtigen in de zomermaanden.

  • Verder terug naar de kruising, richting Porto Torres rijden en dan rechtsaf naar Sassari, de weg heet SS 291. Na 2 km op de kruising rechts naar Almedo en naar Alghero via de SS 127bis. Mooi land onderweg, grote kans op ontmoetingen met een schaapskudde. Na 77 km rijden zijn we terug in Alghero.

Tip: De wegen van deze route zijn in uitstekende conditie en de bewegwijzering is duidelijk. Al kan het, zoals vaak in Italië, voorkomen dat een richtingaanwijzer, die bedoelt te vertellen dat je rechtdoor moet, haaks op de weg staat geplaatst.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *