Dagtocht Napels eo

Thema’s > Auto dagtochten > Napels eo

Land : Italië
Streek : Napels e.o.
Soort trip : Dagtocht
Startpunt : Priaino
Eindpunt : Caserta
Routekaart : Touring Club Italiano, Campania en Basilicata
Huurauto : Via Sunny Cars

AMALFI

Ontdek Zuid-Italië

Het uiterste zuiden van Italië per auto ontdekken wordt gemakkelijker door de regelmatige vliegverbinding met Napels en de mogelijkheden voor fly-drives. Zowel cultureel als qua strand ( Amalfi, Positano, Sorrento) is dit een rijk land om te ontdekken.

De mooiste kust van Europa

  • Van Praiano aan de kust tot Caserta in de heuvels boven Napels is het 86 km rijden. De weg heet voor het grootste deel S163, de kustweg vanaf Praiano. Eerst richting Sorrento, dan richting Napels, dan bij Castellamare een stuk over de tolweg richting Napels, dan letten op de borden richting Caserta en via de A1 naar Caserta rijden. De Amalfitaanse kust wordt in Italië beschouwd als de mooiste van het land en dus ook van heel Europa. De weg slingert zich langs steile hellingen met steeds nieuwe uitzichten.
  • Pas op dat de mooie plaatjes niet ten koste gaan van de concentratie tijdens het rijden. De bochten zijn onoverzichtelijk en bussen kunnen de bocht niet nemen zonder op de andere weghelft terecht te komen. Vooral rond Amalfi is de weg heel smal. In de stadjes is ook weinig ruimte. De parkeertarieven zijn hoog.

  • Langs de route ligt Pompeï, de in 79 nChr. door een vulkaanuitbarsting bedolven en later weer opgegraven stad. Een bezienswaardigheid die je moet zien.
    Kijken naar de imposante vulkaan Vesuvius kan langs een groot deel van de route en langs een van de wegen die naar de voet leiden. Napels doe je niet per auto, de stad is goed te bereiken per regiotrein. Oud-Caserta ligt boven de nieuwe stad en is nog helemaal middeleeuws van sfeer.
  • De nieuwe stad is wereldberoemd in Italië vanwege het keizerlijk paleis met een grote tuin, beiden geïnspireerd door Versailles. Gigantisch groot en rijk gedecoreerd met veel marmer en plafondschilderingen, fonteinen, vijvers en beeldenpartijen. Voor een bezoek aan paleis en park kun je rustig een hele dag uittrekken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *