Tuscia

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Tuscia

Tuscia is een landstreek rijk aan herinneringen van Etruscische beschaving ,waar overgebleven huizen van de Augustea periode samen met de boeiende middeleeuwse dorpen staan tussen de Tyrreense zee, Toscane en Umbrie. Het land is rijk aan natuurlijke bijzonderheden.

Elk dorp of stad in Tuscia is een onvervangbaar stuk geschiedenis. Tarquinia met zijn uitzonderlijke Neolithicum, de beschilderde tombe(IV-VI v.C.) Ook het museum is een van de meest belangrijke in Italië om zijn Etruscische exposities van schatten van onbetaalbare waarde.

Ferento met zijn fantastische Romeinse theater, Vulci met zijn museum met fraaie en zeldzame archeologische stukken,Tuscania, Vitochiano en Civita di Bagnoregio, allemaal karakteristieke kleine dorpen gebouwd op grote turfstenen , waar vandaag de dag men nog steeds de middeleeuwse sfeer in proeft.

Er zijn ook nog veel indrukwekkende kastelen en Romeinse kerken. Viterbo de hoofdstad houdt voor- middeleeuwse structuren in stand met zijn karakteristieke S.Pellegrino streek, het centrum van de stad en de magnifieke Pope’s Palace.

Het is een labyrint van smalle winderige straten die u leiden naar de ontdekking van nog meer wonderen.In Bagnaia herleeft de renaissance bij Villa Lante met zijn elegante fonteinen en typische Italiaanse tuinen.

Caprarola met zijn beroemde Palazzo Farnese en Bomarzo met het beroemde park vol met stenen sculpturen.De Tuscia is een ideale plaats om uw tijd te besteden in een gezonde en vredige atmosfeer. Schaduwrijke paden en panoramische wegen leiden u naar de Colli Cimini bossen met eeuwen ouden bomen.

Het is de perfecte plek om te genieten van lange wandelingen of paardrijden. Onderdompelen in ongerepte natuur kijkend naar het pittoreske Lago di Vico, wiens pure water een vulkanische krater vult.

Het meer van Bolsena is het grootste vulkanische meer van Europa.Het biedt toverachtige boottrips naar de eilanden Martana en Bisentina. Vissen, windsurfen, waterfietsen of gewoon lekker eten in een van de vele visrestaurants aan de het rand van het meer, dat is het Lago di Bolsena ten voeten uit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *