Trapani

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Trapani

Trapani is de naam van een stad en een provincie in het westelijke deel van het Italiaanse eiland Sicilië. In 2001 had de stad 68.346 inwoners.

In de klassieke oudheid heette de stad Drepana. De ligging ervan is op de westelijke hoek van Sicilië, voor een klein deel de Middellandse Zee in, in de vorm van een sikkel.

Door de eeuwen heen heeft de zoutindustrie een unieke omstandigheid gevormd van groot cultureel en economisch belang. De weg hierheen heet Via del sale (de zoutweg). Aan deze weg bevinden zich diverse molens.

De provincie Trapani produceert op zich al meer wijn dan de complete regio’s Toscane en Piemont, of dan landen als Hongarije, Oostenrijk of Chili.

Andere belangrijke plaatsen in deze provincie zijn onder meer Segesta, Gibellina, Erice, Alcamo, Marsala, Mazara del Vallo, Castellammare del Golfo, en Mozia. Het nabijgelegen eiland Pantelleria is ook administratief onderdeel van de provincie Trapani.

Er is een veerverbinding tussen Trapani en Tunis.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *