Torbole

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Torbole

Torbole is gevormd door het samengaan van de stadjes Torbole en Nago. Het zijn twee karakteristieke stadjes, waarvan de eerstgenoemde aan de monding van de rivier de Sarca ligt en het tweede op de noordelijke helling van de Monte Baldo. Het ligt op de uitlopers van de rotsige heuvel Castel-Penede in een mooi landschap met een mild klimaat en een weelderige plantengroei, zoals palmen, oleanders, olijf en laurierbomen. 

De gemeente Nago wordt nog immer wegens een bijzondere gebeurtenis vermeld, namelijk toen in 1437 de oorlog tussen Venetië en de burggraaf van Milaan uitbrak, transporteerden de Venetianen hun schepen vanuit Mori over de Monte Baldo naar Torbole, waar ze de schepen in het meer te water lieten. De naam Torbole houdt voornamelijk verband met de beroemde slag van 1439, die op het water werd beslist. 

Bezienswaardig is de parochiekerk van Torbole, die aan S. Andrea is opgedragen.

Deze kerk is prachtig gelegen op een hoogte, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft. Bijzonder waardevol is de vleugel van het hoogaltaar, die het martelaarschap van S. Andrea uitbeeldt, een meesterwerk van de Veronese schilder Cignaroli (1706-1770). De parochiekerk van Nago met een mooi renaissance portaal, een inscriptie herinnert aan de grote jurist Scipio Sighele. De S. Znokerk in Nago, uit het Longobardische tijdperk op een heuvel in de omgeving van de Scaliger toren. Verder kan men nog een bezoek brengen aan de kleine haven van Torbole met de “casa del dazio”, een douanekantoor. De ruïnes van Castel-Penede en de “Marmitte del Gigante”, een rotserosie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *