Sirmione

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Sirminone

De ligging van Sirmione (officieel een eiland ) is zeer uniek. Het ligt op de punt van een 4 kilometer lang schiereiland. Hier kunt u naast zwemmen ook vele andere vrijetijdsbestedingen vinden zoals modeshows en concerten die langs de oevers worden gehouden.
Vele mooie etalages zijn er hier te vinden, ze zijn zeker het bekijken waard.
Er zijn vele goede hotels te vinden in Sirmione, onder andere een 5 sterren Hotel (Grand Hotel Terme : hotel met tuin, aan het water met zwembad en steiger )

Ook hier in Sirmione zijn vele bezienswaardigheden te vinden.
Voorbeelden van enkele mooie bezienswaardigheden op Sirmione zijn:
” Grotte di Catullo: op de punt van het schiereiland liggen op de 3de heuvel de ruïne van een Romeinse villa. Deze mooie ruïne is ook te bereiken met een boemeltreintje.
” Santa Maria Maggiore: Een mooie parochie kerk uit de 15de eeuw die dagelijks open is. Ook staat er een indrukwekkende marmeren altaar uit de 18de eeuw.

Er is in Sirmione een museum, het Antiquarium waar dinsdags en zondags kalkschilderijen te bewonderen zijn.

Ook zijn er in Sirmione leuke eettentjes te vinden, van verschillende prijsklassen.
Een voorbeeld van een lekker restaurant in Sirmione is Risorgimento dal Rö’sa: Hier zit U op het grote plein van Sirmione te eten met prachtig uitzicht op het water. Hier zijn vele soorten spaghetti te kiezen.

Een stadje die zeker de moeite waard is om te bezichtigen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *