Salerno

Plaatsen > Salerno

Salerno is een stad en provincie in in Campanië, Italië.

Salerno is de belangrijkste stad van de “Costiera Amalfitana”, het deel van de kust van de Tyrreense Zee waar bekende steden als Amalfi en Positano aan liggen. In 2001 had de stad 144.078 inwoners.

Waar de stad historisch het meest om bekend staat, is het feit dat de koning van Italië, die in 1943 uit Rome ontsnapte nadat Italië vredesonderhandelingen had gevoerd met de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, hier een onderkomen vond. Een korte zogenaamde “regering van het zuiden” werd in de stad gevestigd. Enkele van de geallieerde landingen gedurende operation avalanche (Engels voor operatie lawine, de invasie in Italië) vonden dicht bij Salerno plaats.

In Salerno stond een van de oudste universiteiten van Europa, de Schola Medica Salernitana, een van de belangrijkste bronnen van medische kennis tijdens de Middeleeuwen. Het universitaire instituut Magistero “Giovanni Cuomo”, gevestigd in 1944, bouwde daarom voort op de uitgelezen erfenis van een aloude traditie. Sinds 1968, toen de universiteit van Salerno een publieke universiteit werd, zijn de nieuwe aanmeldingen steeds toegenomen. Vandaag de dag bevinden zich 40.000 studenten op de Fisciano en Baronissi campus. Deze studenten volgen vakken over het grote aanbod van onderwerpen die de negen faculteiten, economie, farmacie, rechten, techniek en technologie, humanistiek, vreemde talen, politicologie, natuurwetenschappen, wiskunde, fysica en onderwijskunde, aanbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *