Salento

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Salento

Salento is het zuidoostelijke deel van Puglia in de regio Apulië. Salento heeft een prachtige kustlijn, is rijk aan geschiedenis, kastelen, forten en tradities.

Salento, de ‘hiel’ van Italië, staat bekend om haar pizzica, de oudste vorm van de tarantella, een opzwepende dans met een therapeutisch doel: het genezen van de gevaarlijke beet van de Taranta-spin. De groep Officina ZOE’ heeft deze energieke eeuwenoude ritmes terug op de kaart gezet bij de Italiaanse jeugd. De Salentijnen drukken van oudsher hun gevoelens en passie uit door op de tamboerijn te slaan tijdens het dansen van pizzica totdat ze in een trance geraken. De eeuwenoude muziek is vandaag nog steeds de rode draad tijdens dorpsfeesten in Zuid-Italië. Het genre heeft zelfs zijn eigen festival, ‘La Notte della Taranta’. De muziek uit de regio is het resultaat van eeuwen buitenlandse overheersing en de interessante uitwisselingen met andere mediterrane culturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *