Rosolina Mare

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Rosolina Mare

De geliefde badplaats Rosolina Mare, omgeven doorEen overzicht van de Po-delta met de ligging van Rosolina Mare een pijnbomenbos is 15 km ten zuiden van Chioggia gelegen en 70 km ten zuiden van Venetie.

De delta van de Po begint ten oosten van Adria en loopt van het schiereiland van Rosolina Mare, bij de monding van de Adige, in het noorden tot aan Gorino Veneto en de provincie Ferrara in het zuiden. De delta is bij de monding ca. 95 km breed en de totale oppervlakte is ongeveer 400 km2. De economie van de Podelta is gebaseerd op landbouw, visserij en sinds enkele tientallen jaren ook op toerisme, vooral rond Rosolina Mare en op het eiland Albarella.

Het mooiste deel van de delta is de botanische tuin aan de kust bij Porto Caleri, ten zuiden van Rosolina Mare. Dit is het enige beschermde natuurgebied van de delta. In samenwerking met de universiteit van Padua zijn drie routes uitgezet voor bezoekers: de eerste leidt door het (kunstmatige) pijnbos, de tweede voert door de duinen en het gebied dat bij eb droogvalt en het derde langs de kustflora. Met goed zoeken vind je vaak nog wel een stukje privé-strand. De botanische tuin is geopend van april tot september op dinsdag, donderdag en zondag, maar je komt er ook buiten de openingstijden wel in: bijvoorbeeld door bij het kruispunt van de weg die naar het bezoekerscentrum leidt, naar rechts te gaan en het bordje mare te volgen.

Rosolina Mare is het strand van de provincie. Het fijne zandstrand van Rosolina Mare is breed en vlak afhellend, geschikt voor kinderen. Hier vind je in de zomer heel Rovigo terug.

Sportaktiviteiten in Rosolina Mare: minigolf, beach-volleybal, windsurfschool, kinderspeelpark, zwembad, paardrijden, tennis. Disco.

Mogelijkheden voor het maken van uitstapjes naar Padova, Ferrara, Ravenna en Bologna. Rosolina Mare ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de bekende stad Venetië. Bijna onnodig te zeggen hoe bezienswaardig Venetië is! Ook de mooie stad Verona is gemakkelijk te bereiken.

Speciale aandacht voor:

  • Padova’s 13e eeuwse San Antonio’s basiliek met de twee klokken torens.
  • Silé mooie parktuinen langs de kronkelende river van Treviso to Casier
  • De oude beschaving van het eiland Torcella Island, de plaats van Venetiës eerste kathedraal.
  • Kantklossers in de straten van Burano
  • Traditionele glasblazerij van Murano.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *