Portofino

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Portofino is een klein Italiaans dorp aan de Italiaanse Rivièra, in de provincie Genua. Portofino ligt slechts een klein eindje rijden van het historische centrum van Genua.

Portofino ligt op een bergachtige schiereiland dat de titel “regionaal natuurpark”draagt. De Monte di Portofino (612 meter) is de hoogste top.

Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. In Portofino staan de mooiste en meest exclusieve villa’s aan zee, van Italië. Een luxe uitzondering op veel van de meer rustieke dorpen van Italië.

De charmante straatjes van Portofino zitten vol met designer winkels, goede restaurants, en een aantal van de mooiste terrassen langs de Middellandse Zee.

Als u naar Portofino  gaat, zorg er dan voor het hoogseizoen te vermijden, aangezien de lokale autoriteiten soms de toegang tot deze modieuze bestemming beperken om overbevolking te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *