Parco Nazionale d’Abruzzo

Het Parco Nazionale d’Abruzzo werd in 1923 gesticht om de natuur te beschermen en enkele specifieke wilde dieren te behoeden voor uitsterving. Het Parco Nazionale d’Abruzzo ligt in het hart van de centrale Apennijnen tussen Abruzzi, Lazio en Molise. Met haar ca 50.000 hectare is het Parco Nazionale d’Abruzzo de thuisbasis van 25 steden.

Het landschap wordt gekenmerkt door bergketens, karstformaties, rivieren (b.v. de Sangro-rivier ) en beken. Het is de ideale plek om een prettige tijd door te brengen in nauw contact met de natuur. Hier treft u ongerepte landschappen, een rijke flora en een gevarieerde fauna.

In het Parco Nazionale d’Abruzzo komen enkele specifieke soorten dieren voor zoals de Marsican bruine beer (40), steenarend, Apenniene wolf, herten, otters en ook gemzen hebben hier hun toevlucht gezocht in dit gebied tussen afgelegen valleien en ontoegankelijke bergen.

Een reis door de steden van Abruzzo in het Parco Nazionale d’Abruzzo zou kunnen beginnen in Pescasseroli, de geboorteplaats van de filosoof Benedetto Croce, gelegen in de provincie L’Aquila . Deze stad is de moeite waard om te ontdekken en heeft vele interessante plekken om te verkennen, van het Museo Naturalistico tot het dierenpark met lokale fauna (geboren in gevangenschap of gewond, behandeld en gerehabiliteerd) en de Apennijnen tuin met veel soorten flora en een vijver.

Je rondrit moet ook de abdij van Santi Pietro e Paolo uit de 12e eeuw omvatten, die verschillende keren is gerestaureerd en een houten beeld van een zwarte Madonna herbergt. Tenslotte kunnen vele wintersporten worden beleeft in Pescasseroli dankzij de moderne skifaciliteiten .