Pacengo

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Pacengo

Pacengo is een klein dorpje met circa 1000 inwoners, gelegen tussen de plaatsen Peschiera en Lazise. Het grootste pretpark van Italië, Gardaland, ligt op 1 km afstand afstand. Tevens ligt richting Lazise het waterpretpark, Caneva Sport.

Pacengo ligt direct aan het Gardameer. Sinds 1811 maakt Pacengo deel uit van de stadsgemeenschap Lazise. De parochiekerk in Pacengo, welke is opgedragen aan Sint John de Baptist is aan het einde van de 18e eeuw in neoklassieke stijl herbouwd. De kerk is ontworpen door architect Leonardo Rossi en bevat een aantal interessante fresco’s gemaakt door Pio Piatti en Marcantonio Bassetti. Verder zijn Villa Balladoro De Beni (18e eeuw), Villa Gemma Brenzoni (18e – 19e eeuw) en Villa Alberti (19e eeuw), allen omringt door mooie tuinen, een bezoek waard.

Behalve de kerk bevinden zich in het centrum ook een aantal kleine winkeltjes, een aantal restaurants, een bank, een apotheek, een videotheek en een barretje.

Aan het meer bevindt zich het haventje van Pacengo, waar men kan wandelen op de pier en via het strand kan men naar Peschiera en Lazise lopen.

Tevens vindt hier op het pleintje elke zaterdagochtend de markt plaats. Verder zijn er op het plein nog twee barretjes waar men gezellig wat kan drinken en eten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *