Lago d’Iseo

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Lago d’Iseo

Lago d’Iseo

Lago d’Iseo ligt aan de zuid-kant van de Alpen (niet ver van Milaan). Het Iseomeer (Lago d’Iseo) heeft een wat rustiger karakter dan de overige grote meren in Italië. Het S-vormige meer wordt omgeven door bergen en heuvels bedekt met wijngaarden, pijnbomen- en kastanjebossen. De plaatsjes rondom het meer zijn een bezoekje waard, vooral vanwege de vele kloosters, abdijen en herenhuizen. Bovendien biedt het meer vele (water)sportfaciliteiten en kunt u heerlijk eten in één van de vele (vis)restaurantjes die de streek rijk is. Het Iseomeer biedt een gevarieerd natuurschoon, het klimaat is mild en in de zomer waait er veelal een verkoelend briesje.

Bezienswaardigheden
Aan de vlakke, zuidelijke oever ligt het plaatsje Iseo. Bij Iseo strekt zich het grote moerasgebied van “Torbiere Sebine” uit; een beschermd planten- en dierengebied, dat ook archeologisch erg interessant is (o.a. overblijfselen van prehistorische paalwoningen).

Halverwege het meer ligt Monte Isola, het grootste in een Italiaans meer gelegen eiland; dagelijks worden vele boottochten naar dit eiland georganiseerd. Voor autoverkeer geldt er een verbod, alleen de lokale bevolking en de openbare diensten zijn daarvan vrijgesteld. Op het eiland vindt men kleine, schilderachtige dorpjes en een gevarieerde natuur.

Een leuk idee voor uw kinderen is ‘Aqua-splash’: een groot terrein met immense zwembaden en in totaal 400 m glijplezier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *