La Spezia

Plaatsen > La Spezia

La Spezia is een stad in de regio Ligurië, in Noord-Italië, aan de Golf van La Spezia. De stad ligt ten zuidoosten van Genua, ten westen van Bologna en ten noordwesten van Florence, tussen Genua en Pisa. Het is een van de belangrijkste militaire en commerciële havensteden, gelegen aan de Tyrreense Zee. Verder is OTO Melara, een van de grootste militaire industrieën van Italië in deze stad gevestigd. In 2001 had de stad 91.391 inwoners.

La Spezia heeft geen werkelijk bijzondere historische of architectonische kenmerken, op het moderne Cristo Re alla Spezia kathedraal van circa 1960 en het Lia Art museum na. Het postkantoor vertoont enkele futuristische mozaïeken van Prampolini.

De stad is uitzonderlijk in Italië doordat het een zeer moderne stad is, bijna alle gebouwen dateren van 1920 of later en weinig bezienswaardigheden heeft. Evengoed bevinden zich in de provincie mooie plaatsen, waaronder Lerici, Portovenere en de Cinque Terre, die alle aan de Golf van La Spezia liggen, aan de Tyrreense Zee.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd de haven van de stad gebruikt door de Kriegsmarine als belangrijkste basis voor U-boten die in de Middellandse Zee opereerden.

Statistieken

  • Oppervlakte van de gemeente: 51.39 km2
  • Oppervlakte van de provincie: 882 km2
  • Inwonertal van de provincie:: 215.935 (2001)
  • Aantal gemeentes in de provincie: 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *