Giove

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Giove Giove iligt langs de autostrada A1, afslag Attigliano Giove ligt ca. 6km buiten Attigliano op een hoogte van ca. 300 m boven zeeniveau.

Giove wordt het eerst genoemd in een document van 8 augustus 1191. In de middeleeuwen is Giove uitgegroeid tot een vesting, wat nog te zien is aan de verdedigingsmuur die recentelijk volledig gerestaureerd is.

Giove dankt haar naam aan de aanwezigheid van een tempel die gewijd was aan Jupiter. In de omgeving van Giove zijn vele restanten uit de romeinse tijd gevonden zoals: tombes, ruïnes van gebouwen, munten etc. 

Het oude Giove is gebouwd rondom een groot middeleeuws kasteel: “Castello di Juvo”. Het kasteel heeft in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld in de omgeving. Zowel de aardse heersers over het omliggende gebied als de kerk hebben het kasteel gebruikt. Het kasteel heeft 365 ramen, voor elke dag één.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *