Florence

Plaatsen > Florence

Florence is geschiedenis, traditie, kunst en cultuur. De hoofdstad van Toscane heeft een ‘subtiele charme’ en beschikt over een historisch-artistiek erfgoed dat wereldwijd bekend is.

Florence telt circa 500.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno.

Florence  is een van de meest charmante en belangrijkste kunststeden in Italië, die elk jaar door duizenden toeristen uit de hele wereld wordt bezocht. Florentia, zoals Florence in het verleden genoemd werd, is de stad die de geschiedenis van Italie en van de rest van Europa mede bepaald heeft. Het is dan ook geen toeval dat Florence een paar jaar de hoofdstad van Italië geweest is.

Florence is de bakermat van de Italiaanse taal en cultuur, het is ook het symbool van de Renaissance. Florence heeft de grootste bloei ervaren in de vijftiende en zestiende eeuw vanwege zijn politieke macht en rijke culturele en artistieke bloei.

Tijdens de Medici-dynastie en in het bijzonder tijdens de heerschappij van Lorenzo il Magnifico en Cosimo I werd de stad een van de belangrijkste culturele centra in Europa.

Florence is opgenomen op de UNESCO lijst van werelderfgoederen, het  historische centrum van de stad is een verzameling monumenten, religieuze gebouwen, architecturale werken en tuinen die uniek is in de hele wereld. Hier vindt u werk van ingenieuze kunstenaars als Giotto, Brunelleschi, Michelangelo en vele anderen.

De  Piazza del Duomo  is het ideale startpunt voor diegenen die de kathedraal, de prachtige Giotto’s Campanile, het doopkapel en het museum Opera del Duomo willen bezoeken.
De route gaat verder in de richting van het historische  Piazza della Signoria  of  Palazzo Vecchio en gaat verder langs de andere meesterwerken van de stad: de  Galleria degli Uffizi, uniek in de wereld door de kunstschatten die het bevat, de Santa Croce-kerk versierd met Giotto’s fresco’s,  Santa Maria Novella  met zijn rijke decoraties en vele andere monumenten van grote waarde.

Florence betekent ook een bijna verplichte wandeling langs de rivier de Arno die er doorheen loopt, en een wandeling over de  Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad, vol kleine winkeltjes en historische ateliers.

Dan  Palazzo Pitti  met zijn  Boboli-tuinen en de kerk van  San Miniato al Monte  zijn bezienswaardigheden die u niet mag missen. Daarnaast heeft Florence betoverende landschappen, goede gastronomie en uitstekende wijnen. Allemaal goede redenen om een af te reizen naar Florence.

 

1 gedachte op “Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *