Como

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Como

Como, stad in Italië, hoofdstad van de gelijknamige provincie, regio Lombardije, aan het Comomeer, met 84. 700 inwoners.

Como is een toeristische trekpleister met veel bezienswaardigheden en een brede mogelijkheid aan watersporten.

Como is een belangrijk centrum voor de zijde-industrie. U vindt er het zijde-instituut en het zijde-museum.

In het Museo Civico vindt u archeologische vondsten uit Como en haar omgeving.

In Como wordt het jaarlijks muziekfestival gehouden; Autunno musicale.

Bezienswaardigheden
Zeer bezienswaardig, u kunt het niet missen omdat de kerk boven het dorp uitsteekt. is de marmeren kathedraal Santa Maria Maggiore. Opvallende details zijn de rijk gebeeldhouwde façade uit 1487, 14de-eeuws gotisch schip en renaissancekoor, voltooid in de 18de eeuw door Juvara. U moet vooral ook even binnen kijken, de keer heeft een rijk interieur (o.m. tapijten).

Het Romaansgotische stadhuis, ‘il Brolotto’ (1215), met de Torre del Comune (1215; het bovenste deel is gerenoveerd in 1927).

De Romaanse Sant’ Abbondio (1063–1095).

De classicistische Villa Olmo (1782) doet dienst als congres- en tentoonstellingsgebouw.

Er zijn diverse bouwwerken van de functionalistische architect Giuseppe Terragni (1904–1943), w.o. de Casa del Popolo (1932), Novocomum (1929). Er zijn enkele middeleeuwse stadstorens bewaard gebleven, w.o. de 40 m hoge Torre di porta Vittoria (1192). Uit de omgeving van Como waren de Magistri Comacini afkomstig.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *