Caorle

Plaatsen > Caorle

Ten noorden van Jesolo lopen brede, witte zandstranden langs de Adriatische Zee richting Kroatië. Wijdse en vruchtbare landerijen worden afgewisseld met vissershavens, moderne badplaatsen en mooie historische steden, zoals Caorle, met mooie traditionele architectuur.

Cáorle is een prachtig Noord-Italiaans vissersstadje, een toeristische badplaats aan de monding van de rivier Livenza, iets ten oosten van Venetië.

Cáorle heeft een mooi historisch centrum en in het haventje prijzen de in het zicht geplaatste menukaarten voor de restaurantjes de vele overheerlijke vismaaltijden aan, dé specialiteit van de streek.

De 11e eeuwse Duomo in Cáorle is een bezoek waard. Station in S. Stino di Livenza ca. 25 km. Venetië ca. 60 km. Venetië is via Punta Sabbioni met de boot bereikbaar is. Er zijn ook excursies per boot van Caorle naar Venetië. Of neem de veerboot vanaf Punta Sabbioni, waar ook de boot vertrekt naar 3 eilanden in de lagune.

Vlakbij ligt het pittoreske dorpje Eraclea. U kunt hier een keuze maken uit de talloze restaurantjes en ´gelateria´s´ die deze plaats rijk is.

In Caorle is het strand wat minder. Dit is op sommige plaatsen zeer smal, maximaal 2 rijen mensen kunnen er zitten. In 2003 was er veel overlast van muggen.

Temperatuurtabel Adriatische kust:

Temp (ºC)   Zonne-uren   Zeetemp (ºC)  Mei 22 8 17 Juni 26 8 20 Juli 28 10 24 Augustus 28 9 25 September  24 7 23


Bezienswaardigheden Cáorle 

  • Lido di Jesolo – Moderne badplaats met bars, disco’s en restaurants
  • Cittadella– Oude vestingstad met 12de eeuwse stadsmuur en -gracht
  • Grotto Gigante – ‘s Werelds grootste toegankelijke grotten
  • Murano – Eiland in de lagune, bekend om het glasdraaien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *