Cagliari

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Cagliari

Cagliari ligt aan de de Golf van Cagliari en is de hoofdstad van het eiland Sardinië. Het vliegveld van Cagliari, “Cagliari-Elmas”, ligt vlak buiten de stad. Cagliari heeft ook een belangrijke haven.

De naam Cagliari is afgeleid van Casteddu dat kasteel betekend. Cagliari heeft ongeveer 165.000 inwoners. Cagliari is een universiteitsstad.

De buitenwijken van Cagliari zijn: Elmas, Pirri, Quartucciu, Quartu Sant’Elena. In deze buitenwijken wonen ongeveer even veel mensen als in de stad zelf.

Cagliari is gesticht onder de naam Karalis door mensen uit Tyrus in de 7e eeuw v. Chr.. Direct daarna werd Cagliari één van de Fenicische handelskolonies in Sardinië, waar ook Sulcis, Nora, en Tharros deel van uitmaakten. Vanaf 1870, ne de éénwording van Italië, maakte de stad een eeuw lang een snelle groei door.

Het oude gedeelte van de stad, dat nog altijd ‘Castello’ heet, ligt aan de top van een heuvel, met een mooi uitzicht op de Golf van Cagliari. De meeste stadsmuren zijn intact. Twee torens beschermen de twee ingangen van de stad. Deze toren dateren uit de 11e eeuw na Christus.

De kathedraal van Cagliari in de Castello kan men bezichtigen. Ook vindt u daar het paleis van de provinciale overheid, dat voor 1900 het paleis van de gouverneur van het eiland was.

Een andere bezienswaardigheid is het archeologisch museum, het grootste en belangrijkste museum van het eiland voor zover het de prehistorische Nuragische beschaving van Sardinië betreft.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *