Brunico

Plaatsen > Brunico

Brunico ligt op 835 meter hoogte in de Duitstalige regio Trentino-Zuid-Tirol, in de provincie Bolzano, in Noord Italie. Brunico heet in het Duits Bruneck. Brunico heeft ongeveer 12.500 inwoners.

Brunico heeft een regionale functie; de inwoners uit de Val Pusteria komen veelal hier inkopen doen. De hoofdstraat van Brunico is dan ook een levendige straat. U kunt hier winkelen dat het een live lust uis maar ook voor een lekker terrasje bent u op de Stadtgrasse op de juiste plaats. Op woensdag is er markt in Brunico; het is dan nog gezelliger dan op de andere dagen in de week.

Vanuit Bruinco is de omgeving goed te verkennen, ook zonder huuauto. Er vertrekken bussen naar alle richtingen.

Brunico is de hoofdstad van het natuurgebied Val Pusteria dat een bezoek zeker waard is. In Brunico moet u vooral het South Tyrolean Ethnographic Museum bezoeken. U vindt hier een uigebreid geschiedkundig over zicht over de mijn bouw in de regio Bolzano.

U kunt in de omgeving van Brunico terecht voor een stevige wandeling, mooie fiets- of mountainbike-tocht tot het meer uitdagende bergbeklimmen; alles is mogelijk. In de winter kunt u in de omgeving prima skiën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *