Bosco Chiesanuova

Plaatsen > Bosco Chiesanuova

Ten noorden van Verona ligt in het landelijke Val Pantea;Bosco Chiesanuova.  Bosco Chiesanuova ligt aan de voet van de Monti Lessini. 

In Santa Maria in Stelle ligt onder het kerkplein een oud Romeins heiligdom, dat al vroeg een christelijke kerk is geworden. De aparte muurschilderingen dateren van de 4e eeuw. De sleutel voor dit zogenaamde Pantheon kunt u vragen bij de pastorie, rechts van de kerk. Santa Maria vindt u als u onderweg van Verona naar Bosco Chiesanuova na 7 km rechtsaf gaat.

Bosco Chiesanuova ligt aan de rand van een hoogvlakte (Altopiano della Lessinia) op een hoogte van 1104 m. Bosco Chiesanuova heeft 3000 inwoners en ligt verspreid in een glooiend terrein dat omlijst wordt door weiden, dennen en dichte beukenbossen.

Bosco Chiesanuova is een uitstekende basis voor het maken van tochten naar de Monti Lessini. Zo gaat er een 7 km lange weg omhoog naar het gehucht Tracchi (1334 m) en vandaar gaat een 6 km lang kronkelweggetje naar de Malga (alpenweide) San Giorgio (1493 m), vertrekpunt van een stoeltjeslift. Vanaf het bergstation heeft u een schitterend panorama van het uit kalksteen opgebouwde plateau, waarboven de toppen van de Monti Lessini uitrijzen.

-c-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *