Bellinzago

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Bellinzago

De gemeente Bellinzago ligt in de buurt van Milaan en het Lago Maggiore.

Bellingzago heeft een militaire vliegtuigbasis en vliegtuigindustrie binnen de grenzen. Ook wordt er onderhoud gepleegd aan F-16’s.

In Bellinzago staan een aantal kerken:

Sint Clemente
De Sint Clemente kerk staat aan de Via Libertà. De kerk werd aan het eind van de 16e eeuw gebouwd. Tussen 1837 en 1844 werd de kerk grondig verbouwd en vergoot volgens het ontwerp ven da architect Alessandro Antonelli. De voorgevel die u momenteel ziet dateert van 1931. De kostschool uit 1873 achte rde kerk is ook gebouwd door  Alessandro Antonelli. Het ontwerp uit die tijd laat een verbinding zien tussen beide gebouwen. Die verbinding is er echter nooit gekomen.

Sint Anna kerk
Aan de Piazza S. Anna staat deze gelijknamige kerk welke gebouwd is in de 17e eeuw. Deze kerk is een bezoek waard vanwege een 16e eeuwse crucifix en een in fijn houtsnijwerk uitgewerkt barok hoogaltaar.

Sint Maria kerk
De Sint Maria kerk staat aan de gelijknamige Via S. Maria. Deze middeleeuwse kerk is in de loop van de eeuwen vaak geherstructureerd. Binnen vindt u fresco’s die uit 1468 dateren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *