Arezzo

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Arezzo

Arezzo is een stad en provincie in de regio Toscane. De stad Arezzo, hoofdstad van de gelijknamige provincie  heeft ca. 90.000 inwoners.

De stad Arezzo ligt 80 kilometer ten zuidoosten van Florence in een overwegend heuvelachtig gebied.

De provincie Arezzo is bijzonder rijk aan Etruskische overblijfselen en biedt een rijke archeologische route die begint in Cortona en verder loopt via Castiglion Fiorentino, Arezzo, Pieve a Socana en Partina in Casentino.

De stad Arezzo is een stad met vele archeologische schatten, zoals in het Museo Archeologico “Gaio Cilnio Mecenate” dat gelegen is binnenin het voormalige klooster van de Olivetaanse monniken van S. Bernardo, dat weer is gebouwd bovenop de resten van het Romeinse Amfitheater (eerste helft 2e eeuw n.C.). Talrijke voorwerpen getuigen van het belang van het centrum van Arezzo en het gebied eromheen in het Etruskische tijdperk: de Attische roodfigurige krater van Euphronios (500 v.C.) en de amfora van de schilder Meidias, een verzameling juwelen (oorbellen, fibula’s, een gouden diadeem), aardewerken borstbeelden, hoofden van mannen, vrouwen en kinderen afkomstig uit de stad en in het bijzonder uit Santuario di Castelsecco, in de buurt van Arezzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *