Ahrntal – Zuid Tirol

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Ahrntal

Het Ahrntal biedt u met zijn bergen een geweldige omgeving voor een leuke vakantie.

Steinhaus
Hoog naar boven met de kabelbaan naar de Klausberg. Diep graven in de geschiedenis met het mijnbouwmuseum in Kornkasten.
Gevulde vakantiedagen in het skigebied Klausberg, uitgestrekte wandelingen in de Durreck-groep en in de Zillertaler Alpen.
En dit alles in hartelijke gastvrijheid. 

St. Jakob. 
Een klein paradijs op aarde. Bij wintersneeuw en zomerzonneschijn. Wandelingen leiden u naar koele hoogtes en de zonnige, ronde loipen brengen u sportief actief door het dal. 

St. Peter. 
Wie eenmaal hier was, die komt vroeg of laat terug.
Geurige zomerweiden of winteridylle. Van hier tot in de uitgebate hutten en op mooie wandelwegen. Afhankelijk van het seizoen wisselen de activiteiten; maar het enthousiasme blijft steeds gelijk. Uitnodigende hotels, en het indrukwekkende bergdecor heten zowel zomer- als wintergasten van harte welkom!

Prettau.
Een sprookjeslandschap met ontspanning en uitdaging.
Meer dan 3000 meter hoge bergen lokken wandelaars naar hun weiden en toppen en de bezoekersmijn brengt u via het mijnspoor terug in de geschiedenis. Natuurvrienden en gezinnen vinden het hele jaar rond een waaier aan mogelijkheden voor vrije tijd en ontspanning. Van vakantie op de boerderij tot een verblijf in een verwenhotel. Van een romantische wandeling tot een adembenemende gletsjertocht. 

Kasern. 
Het meest noordelijke dorpje van Zuid-Tirol aan de voet van de Dreiherrenspitze (3.499m) lokt zowel zomergasten als wintersportfanaten. Het imposante hooggebergtedal met de beste wandel- en langlaufmogelijkheden was ooit een belangrijke smokkel- en handelsweg tussen het Noorden en het Zuiden. Doordat het vandaag de dag ver weg ligt van de grote doorgangswegen is het een goed bewaarde schat met veel geschiedenis, gebruiken en een mooie authenticiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *