Agriturismo

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Agriturismo is een oud gebruik dat ontstaan is doordat vroeger in Italië reizigers de boeren bij verschillende werkzaamheden op de boerderij hielpen in ruil voor een slaapplaats en eten.

Tegenwoordig worden hieronder verblijfplaatsen op het platteland verstaand in een landelijke omgeving waar u heerlijk kunt genieten van een geheel verzorgde vakantie. Steeds meer Italianen trekken vanuit de stad naar het platteland om hier de rust op te zoeken en om het drukke leven in de stad te vergeten.

Een agriturismo is in beginsel een boerenbedrijf, dat primair wordt gebruikt voor agricultuur en secundair voor het toerisme. Een paar kippen en olijfbomen in de tuin is dan ook niet genoeg om zich ‘agriturismo’ te mogen noemen. Daarvoor moet minstens de helft van de inkomsten van de onderneming uit agrarische activiteiten afkomstig zijn. Vaak gaat het om typisch mediterrane producten zoals olijfolie, wijn, kaas en verschillende soorten vleeswaren. Daarnaast verhuurt het boerengezin kamers, appartementen of bijgebouwen van hun vaak eeuwenoude boerderij. Met andere woorden: het is een vakantiehuis op het platteland in de traditionele stijl. Wie denkt dat een agriturismo overnachting back to basic is, heeft het mis. De onderkomens zijn meestal voorzien van alle gemakken. Steeds vaker is er een zwembad en fietsenverhuur en, afhankelijk van het aantal gasten, begeleide excursies of activiteiten in de natuur voor de kinderen onderdeel van het aanbod.

Uw agritourismo adres toevoegen? Lees onze informatie over Adverteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *