Politie Rome ontdekt in villa meer dan honderd kunstwerken uit oudheid 

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

De Italiaanse politie heeft in de buurt van Rome een privévilla vol gestolen kunst ontdekt. In totaal werden 121 werken in beslag genomen, stammend uit de antieke oudheid en de middeleeuwen.

De interessante vondst is voorlopig ondergebracht in het archeologisch museum van Colleferro.

Lees verder bij de bron: https://www.nu.nl/buitenland/5316269/politie-rome-ontdekt-in-villa-meer-dan-honderd-kunstwerken-oudheid.html

 

 

Boekrecensie: Villa Pellegrino – De verhuizing, verbouwing en start van een Bed & Breakfast in Italië

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd
Villa Pellegrino

Villa Pellegrino

Titel: Villa Pellegrino – De verhuizing, verbouwing en start van een Bed & Breakfast in Italië
Auteur:  Marijke Pellegrino-Kanters
In Villa Pellegrino vertelt Marijke Pellegrino-Kanters hoe ze, nadat ze in 2003 weduwe werd, in 2007 verhuisd naar het land van haar man, Italië, en samen met haar dochter, schoonzoon en zevenjarige kleinzoon een Bed & Breakfast en appartementenverhuur begint.
Het boek beschrijft de eerste jaren van hun emigratie vanuit Nederland naar Umbrië. Alle hoogte- en dieptepunten passeren de revue; de nationale- en kerkelijke- feestdagen en de bijbehorende Italiaanse gebruiken, de eerste communie van de 9 jarige kleinzoon, de verbouwing van het huis, het op Italiaans kenteken zetten van de geïmporteerde auto. Ook alledaagse activiteiten, zoals het betalen van rekeningen in het postkantoor, passeren de revue. Tegenslagen en meevallers, alles komt langs in dit makkelijk te lezen boek. Indrukwekkend is de passage over de aardbeving in l´Aquila en hoe die door de inwoners beleefd werd. Opvallend veel anekdoten spelen zich af in de winterperiode, van kerst tot Maria hemelvaart.

Éénmaal begonnen met lezen ben je snel deel van het gezin. Met regelmaat doemen beelden op die in `Ik vertrek` of `Het roer om` niet zouden misstaan. Grappig is dat enkele bladzijden nadat je dit bedenkt, ook de schrijfster deze overeenkomsten opmerkt.

Marijke heeft een scherpe waarneming van cultuurverschillen, wellicht door haar huwelijk met haar Italiaanse man, en een vlotte schrijfstijl. Een enkele keer wat staccato, maar regelmatig meeslepend.

Aanbevolen!

Corendon vliegt vaker naar het Italiaanse eiland Sicilië

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Corendon heeft voor zomer 2017 het aanbod naar het Italiaanse eiland Sicilië fors uitgebreid.

De reisorganisatie biedt vanaf dit jaar een diversiteit aan hotels in zowel het noordwesten als aan de oostkant van het eiland.

Vanaf 15 juni tot en met 26 oktober 2017 is het mogelijk om met de Nederlandse touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelier, eenmaal per week rechtstreeks van Amsterdam naar luchthaven Trapani-Birg te vliegen op de meest westelijke punt van het eiland. Corendon is de enige maatschappij die rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar deze luchthaven aanbiedt. Daarnaast vliegt Corendon van april tot november twee keer per week naar de oostelijk gelegen luchthaven Catania.

Italië Vakantieland na 12,5 jaar in een nieuw jasje!

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Sinds 2005 hebben wij voor vele particulieren en reisorganisaties, de online promotie verzorgd via ItalieVakantieland.nl, een thematische website over Italie als Vakantieland. De website was volledig gericht op het verstrekken van landinformatie voor Nederlandstalige vakantiegangers en emigranten. We geven internetgebruikers meer dan 300 pagina’s met relevante Italie-informatie. De site toont op overzichtelijke wijze informatie over o.a. steden en dorpen, musea, natuur en recreatiegebieden, (water)sporten en accommodaties.

Tevens kan men via deze website  informatie uitwisselen met andere kenners en toegang krijgen tot honderden andere websites met relevantie Italie-gerelateerde informatie.

Het succes is gelegen in een aantal zaken.

  • De website biedt veel, zo niet alle, (achtergrond)informatie die een vakantieganger of emigrant nodig heeft.
  • Alle aangeboden informatie is voor de bezoekers vrij toegankelijk.
  • Het productaanbod sluit nauw aan bij de wensen van de bezoeker.
  • Snel zoeken en vinden van de gewenste informatie.

Deze inhoudelijke kant van ItalieVakantieland.nl is niet gewijzigd, maar na 12,5 jaar was de lay-out en de techniek achter de website duidelijk aan vervanging toe.

We nodigen u van harte uit om uw mening over de nieuwe layout en interactiemogelijkheden te geven. Ook houden we ons aanbevolen voor suggesties om de informatie nog toegankelijker te maken.

Bedankt voor uw belangstelling in de afgelopen 12,5 jaar; we hopen dat daar, in deze nieuwe gedaante,  nog vele jaren bij gaan komen.

Gertjan Verhage
Wemaster ItalieVakantieland.nl